dimarts, 30 d’octubre del 2012

Magdalenes de llimona + Restaurant Godt --- Magdalenas de limón + Restaurante Godt

[CAT] A dues cantonades de casa tinc el restaurant Godt. He passat per davant un munt de cops i no m'hi havia ni fixat (foto al final) ja que, sincerament, sembla tant senzill que no hauria dit mai que és el que és. I què és? Doncs un restaurant amb una estrella Michelín al que ens van convidar a sopar fa uns dies (gràcies guapos!). És un restaurant molt petit i acollidor. Aquella nit només erem 6. Ens van explicar que en total només hi caben 20 persones.

Quina llàstima, no tinc fotos dels plats i normalment ho faig, però se'm va oblidar completament. El menú és tancat, ni tan sols a la web expliquen què fan i no et porten una carta ni res de res. Sorpresa! Canvien el menú segons la temporada. La veritat és que em va resultar divertit no saber què anava a menjar. Primer ens van portar unes delicatessen, una torradeta mini amb alguna cosa que no recordo (i el meu Superman tampoc). El primer plat era una sopa de marisc que em va resultar deliciosa, la millor que he provat en la meva vida. Després ens van portar peix amb remolatxes de tres colors. Un sorbet de remolatxa i xocolata ens va treure el sabor del peix per preparar-nos pel de la carn: oca amb pastenagues de tres colors. De postre, un pastisset de poma. Tot boníssim!

Els propietaris son el cuiner i la maîtresse, que et porta els plats i t'explica què son. També pots fer maridatge de vins (només ho va fer un de nosaltres) i cada plat te l'acompanyen amb un vi diferent del que també t'expliquen la seva procedència. Ens va resultar tan agradable que després de pagar ens vam quedar una estona xerrant amb ells. Unes persones realment encantadores :-)

***

[CAST] A dos esquinas de casa tengo el restaurante Godt. He pasado por delante un montón de veces y no me había ni fijado (foto al final) ya que, sinceramente, parece tan sencillo que no habría dicho nunca que es lo que es. ¿Y qué es? Pues un restaurante con una estrella Michelín al que nos invitaron a cenar hace unos días gracias guapos!). Es un restaurante muy pequeño y acogedor. Aquella noche sólo éramos 6. Nos explicaron que en total sólo caben 20 personas. 

Qué lástima, no tengo fotos de los platos y normalmente lo hago, pero se me olvidó completamente. El menú es cerrado, ni siquiera en la web explican qué hacen y no te traen una carta ni nada de nada. ¡Sorpresa! Cambian el menú según la temporada. La verdad es que me resultó divertido no saber qué iba a comer. Primero nos trajeron unas delicatessen, una tostadita mini con algo que no recuerdo (y mi Superman tampoco). El primer plato era una sopa de marisco que me resultó deliciosa, la mejor que he probado en mi vida. Después nos trajeron pescado con remolachas de tres colores. Un sorbete de remolacha y chocolate nos quitó el sabor del pescado para prepararnos para el de la carne: ganso con zanahorias de tres colores. De postre, un pastelito de manzana. ¡Todo riquísimo!

Los propietarios son el cocinero y la maîtresse, que te trae los platos y te explica qué son. También puedes hacer maridaje de vinos (sólo lo hizo uno de nosotros) y cada plato lo acompañan con un vino diferente del que también te explican su procedencia. Nos resultó tan agradable que después de pagar nos quedamos un rato charlando con ellos. Unas personas realmente encantadoras :-)

11 magdalenes de llimona / 11 magdalenas de limón.

Ingredients / Ingredientes:
- 250 gr. de farina / 250 gr. de harina.
- 150 gr. de sucre / 150 gr. de azúcar.
- 150 gr. de margarina
- 2 ous / 2 huevos.
- 125 ml. de llet / 125 ml. de leche.
- 2 culleradetes de llevat en pols / 2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 1 culleradeta de ratlladura de llimona / 1 cucharadita de ralladura de limón.


Elaboració / Elaboración:
 
[CAT] Preescalfa el forn a 200ºC i posa 11 càpsules de paper per a magdalenes en un motllo. Bat la mantega amb el sucre fins que et quedi una crema, afegeix els ous i segueix batent uns 5 minuts. Barreja la farina amb el llevat i afegeix-ho tamisat a la massa. Posa la ralladura de llimona a la llet, remou una miqueta i afegeix-la a la massa mentres segueixes batent un parell de minuts més. Distribueix la massa en les 11 càpsules i enforna-les durant 22 minuts o fins que en puntxar una amb un escuradents aquest surti net. Retira-les del forn i deixa-les reposar 5 minuts al motllo abans de passar-les a una reixeta refredadora. 

*** 

[CAST] Precalienta el horno a 200ºC y pon 11 cápsulas de papel para magdalenas en un molde. Bate la mantequilla con el azúcar hasta que te quede una crema, añade los huevos y sigue batiendo unos 5 minutos. Mezcla la harina con la levadura y añadela tamizada a la masa. Ponle la ralladura de limón a la leche, remueve un poco y añádela a la masa mientras sigues batiendo un par de minutos más. Distribuye la masa en las 11 cápsulas y hornealas durante 22 minutos o hasta que al pinchar una con un palillo éste salga limpio. Retiralas del horno y dejalas reposar 5 minutos en el molde antes de pasarlas a una rejilla enfriadora.

***


[CAT] Aquí tens la foto de la façana del Godt, li he fet aquest matí. Com veus, no sembla res de l'altre món. A vegades és sorprenent com una cosa d'apariència senzilla pot resultar després tan agradable ^_^


[CAST] Aquí tienes la foto de la fachada del Godt, se la he hecho esta mañana. Como ves, no parece nada del otro mundo. A veces es sorprendente como algo de apariencia sencilla puede resultar después tan agradable ^_^

divendres, 26 d’octubre del 2012

Sorteig!! --- ¡¡Sorteo!!

[CAT] Estava aquí sentada pensant com començar a escriure això i m'he adonat que em fa tanta il·lusió fer el sorteig que m'estic posant nerviosa i tot... hahahaha. Ains, què tonta sóc a vegades... :-P Bé, per si algú no s'ha enterat gaire, visc a Copenhague desde fa uns mesos. El 22 de novembre baixo a Sabadell (Barcelona) per veure a la familia i aprofitaré també per anar al BCN&Cake el dissabte. I ja posats a aprofitar, he pensat fer aquest sorteig. Enviar el paquet desde Sabadell em sortirà molt més econòmic que si l'envio desde Copenhague. I la veritat és que em fa il·lusió que tinguis a casa teva alguna cosa que jo he comprat aquí a Copenhague amb tot el meu carinyo. No son coses massa cares però he intentat que fóssin boniques i algunes pràctiques per fer rebosteria. M'he apuntat moltes vegades a molts concursos i mai m'ha tocat res. He pensat que si hi havia dos premiats, potser et fa més il·lusió. Tens més possibilitats de que et toqui! ^_^ Per participar només has de:

1.- Fer-te fan de la meva pàgina de Facebook Maduixa i Meló.
2.- Deixar un comentari en aquesta entrada indicant que vols participar i qui ets a Facebook i et donaré un número de participació. El número el donaré per ordre de comentari.
3.- Compartir AQUESTA FOTO en el teu mur de manera pública perquè pugui participar més gent.

Si vols fer-te seguidor/a del blog és opcional. Jo ho faria, que escric algunes coses xules a vegades, hahahaha. El sorteig és vàlid per tota Espanya incloses les illes. Si vius a fora però tens una adreça a Espanya on t'ho pugui enviar, també pots participar. Si vius a Copenhague o rodalies i t'ho puc donar en mà, també pots participar. Em sap greu però no tinc feina. El dia que tingui feina, si faig un altre concurs, ja ampliaré horitzons.

El sorteig comença avui i s'acaba el 17 de novembre a les 24:00 (hora peninsular). El resultat el diré el 19 de noviembre i l'enviament el faré el 23 de novembre. El sorteig el faré a través del programa Random. Si pel que fos no puc localitzar als guanyadors abans del 23, deixaré el paquet a casa dels meus pares perquè ho enviïn ells. Més abaix tens una foto i explicació dels regalets. Espero que t'agradin! <3

*** 

[CAST] Estaba aquí sentada pensando como empezar a escribir esto y me he dado cuenta que me hace tanta ilusión hacer el sorteo que me estoy poniendo nerviosa y todo... jajaja. Ains, qué tonta soy a veces... :-P Bueno, por si alguien no se ha enterado mucho, vivo en Copenhague desde hace unos meses. El 22 de noviembre bajo a Sabadell (Barcelona) para ver a la familia y aprovecharé también para ir al BCN&Cake el sábado. Y ya puestos a aprovechar, he pensado hacer este sorteo. Enviar el paquete desde Sabadell me saldrá mucho más económico que si lo envío desde Copenhague. Y la verdad es que me hace ilusión que tengas en tu casa algo que yo he comprado aquí en Copenhague con todo mi cariño. No son cosas demasiado caras pero he intentado que fueran bonitas y algunas prácticas para hacer repostería. Me he apuntado muchas veces a muchos concursos y nunca me ha tocado nada. He pensado que si había dos premiados, quizás te hace más ilusión. ¡Tienes más posibilidades de que te toque! ^_^ Para participar sólo tienes que:
1.- Hacerte fan de mi página de Facebook "Maduixa i Meló".
2.- Dejar un comentario en esta entrada indicando que quieres participar y quién eres en Facebook y te daré un número de participación. El número lo daré por orden de comentario. 
3.- Compartir ESTA FOTO en tu muro de manera pública para que pueda participar más gente.

Si quieres hacerte seguidor/a del blog es opcional. Yo lo haría, que escribo algunas cosas chulas a veces, jajaja. El sorteo es válido para toda España incluidas las islas. Si vives fuera pero tienes una dirección en España donde te lo pueda enviar, también puedes participar. Si vives en Copenhague o alrededores y te lo puedo dar en mano, también puedes participar. Lo siento pero no tengo trabajo. El día que tenga trabajo, si hago otro concurso, ya ampliaré horizontes. El sorteo comienza hoy y termina el 17 de noviembre a las 24:00 (hora peninsular). El resultado lo diré el 19 de noviembre y el envío le haré el 23 de noviembre. El sorteo lo haré a través del programa Random. Si por lo que fuera no puedo localizar a los ganadores antes del 23, dejaré el paquete en casa de mis padres para que lo envíen ellos. Más abajo tienes una foto y explicación de los regalitos. Espero que te gusten! <3

 [CAT] Tovallons de macarons. Un broquet del nº21. Un imant d'un cupcake de maduixa perquè t'enrecordis de mi! Tres bossetes d'sprinkles: estrelles blaves i negres, cors blancs roses i vermells, boletes de colors.
[CAST] Servilletas de macarons. Una boquilla del nº21. Un imán de un cupcake de fresa, ¡para que te acuerdes de mi! Tres bolsitas de sprinkles: estrellas azules y negras, corazones blancos, rosas y rojos, bolitas de colores.
 [CAT] Un paquet de cacau en pols ecològic que està boníssim. Un temporitzador molt mono en forma de Kitchen Aid. Unes pegatines de cupcakes. Una llima d'ungles de gelats. Un tampó amb l'inscripció "With Love". I una cullera somrient :-)
[CAST] Un paquete de cacao en polvo ecológico que está buenísimo. Un temporizador muy mono con orma de Kitchen Aid. Unas pegatinas de cupcakes. Una lima de uñas con helados. Un tampón con la inscripción "With Love". Una cuchara sonriente :-)
  
[CAT] Uns talladors de galetes amb formes de mitjans de transport. Un motllo per 6 cupcakes. Un motllo rectangular. Quatre talladors variats amb expulsor.

[CAST] Unos cortadores de galletas con formas de medios de transporte. Un molde para 6 cupcakes. Un molde rectangular. Cuatro cortadores variados con expulsor.
  
[CAT] 50 càpsules de paper nadalenques per a cupcakes i una nina de fusta.

[CAST] 50 cápsulas de papel navideñas para cupcakes y una muñeca de madera.
 [CAT] I aquestes son les úniques coses diferents. Pel premi nº1: 60 càpsules de paper amb mussols, una llibreta en forma de tableta de xocolata i un tallador en forma de flor. Pel nº2: una llibreta en forma de galeta, un tallador en forma de corona i 60 càpsules de paper amb ocells.
[CAST] Y estas son las únicas cosas diferentes. Para el premio nº1: 60 cápsulas de papel con búos, una libreta en forma de tableta de chocolate y un cortador en forma de flor. Para el nº2: una libreta con forma de galleta, un cortador con forma de corona y 60 cápsulas de papel con pájaros.

[CAT] Espero que t'agradin els regalets i que t'animis a participar! <3 Petons!
[CAST] ¡Espero que te gusten los regalitos y que te animes a participar! <3 ¡Besitos!

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Galetes de formatge (sense ou) + Jægersborg Dyrehave --- Galletas de queso (sin huevo) + Jægersborg Dyrehave

[CAT] Què contenta estic!!!! M'encanta fer excursions i la que vaig fer l'altre dia al Jægersborg Dyrehave (Parc dels Cérvols) em va encantar. Un parc fantàstic, gran, preciós i ben cuidat. Ple de cérvols preciosos que passejen tan feliços i que alguns, fins i tot, tenen la gentilesa d'estar-se tan quiets per a què els hi facis una foto que acabes pensant que son estàtues... hahaha. En serio, a un li vaig fer una foto amb el flaix i quan vaig veure que li brillaven els ulls, se'm van treure les ganes d'apropar-me més... estava comprovat que era de veritat!

Jo crec que vam visitar, així a ull, com 1/4 del parc. És realment grandiós. A l'entrada hi han unes quantes caleses per si vols donar una volta, no sé quan costen, però em va semblar molt romàntic. Ens vam embrutar bastant el calçat perquè havia plogut. I també vaig tenir la sort de poder fer fotos amb un zoom bestial (jo crec que per això els cérvols estaven tant quiets, es pensarien que jo també tenia una "banya", hahaha) i de rebre una mica de classes de fotografia. Gràcies! ^_^

***

[CAST] ¡Qué contenta estoy! Me encanta hacer excursiones y la que hice el otro día al Jægersborg Dyrehave (Parque de los Ciervos) me encantó. Un parque fantástico, grande, precioso y bien cuidado. Lleno de ciervos preciosos que pasean tan felices y que algunos, incluso, tienen la gentileza de estarse tan quietos para que les hagas una foto que acabas pensando que son estatuas ... jajajaja. En serio, a uno le hice una foto con flash y cuando vi que le brillaban los ojos, se me quitaron las ganas de acercarme más ... ¡estaba comprobado que era de verdad!

Yo creo que visitamos, así a ojo, como 1/4 del parque. Es realmente grandioso. En la entrada hay unas cuantas calesas por si quieres dar una vuelta, no sé cuándo cuestan, pero me pareció muy romántico. Nos ensuciamos bastante el calzado porque había llovido. Y también tuve la suerte de poder hacer fotos con un zoom bestial (yo creo que por eso los ciervos estaban tan quietos, se pensarían que yo también tenía un "cuerno", jajaja) y de recibir un poco de clases de fotografía. ¡Gracias! :-)

Galetes de formatge (sense ou!) / Galletas de queso (¡sin huevo!)
Ingredients / Ingredientes:
- 150 gr. de mantega a temperatura ambien / 150 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 180 gr. de formatge ratllat (*) / 180 gr. de queso rallado (*)
- 125 ml. de nata líquida / 125 ml. de nata líquida.
- 1/2 culleradeta de sal / 1/2 cucharadita de sal.
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç / 1 cucharadita de pimentón dulce.
- 1/2 culleradeta de llevat en pols / 1/2 cucharadita de levadura en polvo.
- 250 gr. de farina / 250 gr. de harina.
- Orenga / Orégano

(*) [CAT] Jo vaig fer servir un Gran Capitán, semicurat, de vaca, ovella i cabra. També pots fer servir un Emmental o un Gruyère.
[CAST] Yo usé un Gran Capitán, semicurado, de vaca, oveja y cabra. También puedes usar un Emmental o un Gruyère.

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Amb ajuda de la batedora, barreja bé la mantega amb el formatge fins que tinguis una pasta homogènia. Incorpora la nata, la sal i el pebre vermell dolç i segueix barrejant. En un bol, barreja la farina junt amb el llevat i incorpora'ls a la massa anterior, tamisats. Una vegada ho tinguis tot ben barrejat, divideix la massa en dues parts, embolica-les amb paper d'alumini i deixa-les reposar a la nevera durant 2 hores.

Preescalfa el forn a 200ºC. Posa un tros de paper d'enfornar a sobre d'una safata del forn. Treu una de les parts de massa de la nevera. Espolvoreja farina sobre la superfície on vulguis treballar. Estira la massa amb el corró d'un gruix de 6mm aprox. i amb un tallador amb forma d'estrella, ves tallant les galetes i posant-les a sobre el paper que tens a la safata. Quan acabis fes el mateix amb l'altre tros de massa. Espolvoreja-les amb orenga i enforna-les durant 14 minuts.

***

[CAST] Con ayuda de la batidora, mezcla bien la mantequilla con el queso hasta que tengas una pasta homogénea. Incorpora la nata, la sal y el pimentón dulce y sigue mezclando. En un bol, mezcla la harina junto con la levadura e incorporalo a la masa anterior, tamizado. Una vez lo tengas todo bien mezclado, divide la masa en dos partes, envuelvelas con papel de aluminio y dejarlas reposar en la nevera durante 2 horas.

Precalienta el horno a 200ºC. Pon un trozo de papel de hornear sobre una bandeja del horno. Saca una de las partes de masa de la nevera. Espolvorea harina sobre la superficie donde quieras trabajar. Estira la masa con el rodillo de un grosor de 6mm aprox. y con un cortador con forma de estrella, ve cortando las galletas y poniéndolas sobre el papel que tienes en la bandeja. Cuando termines haz lo mismo con el otro trozo de masa. Espolvorea-con orégano y hornea-las durante 14 minutos.

***


[CAT] El parc. Preciós. Les fotos surten molt millor després d'una petita però molt pràctica classe ^_^
[CAST] El parque. Precioso. Las fotos salen mucho mejor después de una pequeña pero muy práctica clase :-)

[CAT] Aquest és el que vaig fotografiar com 40 vegades per comprovar si estava viu o era una estatua... hahaha...
[CAST] Este es el que fotografié como 40 veces para comprovar si estaba vivo o era una estatua.... jajajaja...


[CAT] M'encanta fer fotos de la natura.
[CAST] Me encanta hacer fotos de la naturaleza.

[CAT] No n'agafo mai, que em fa por, ja que no en tinc ni idea de bolets. Però mola fer-los fotos.
[CAST] No cojo nunca porque no tengo ni idea de setas, pero mola hacerles fotos.

[CAT] Què macos! De dos colors.
[CAST] ¡Qué bonitos! De dos colores.


[CAT] M'encanten els animals :-)
[CAST] Me encantan los animales ^_^

[CAT] Hahahahahahaha!! Nou sistema per treure als gossos. Ara només haig de convèncer al meu Superman perquè em compri un caball... hahaha.
[CAST] ¡¡Jajajaja!! Nuevo sistema para sacar a los perros. Ahora sólo tengo que convencer a mi Superman para que me compre un caballo... jajajaja.

dijous, 18 d’octubre del 2012

Galetes agraïdes + Agnes Cupcakes --- Galletas agradecidas + Agnes Cupcakes.

[CAT] Avuí marxen les visites, oooooh! :-( Però abans de que marxin vull escriure aquesta entrada al blog. Els hi vaig demanar que em portéssin una ampolla de Cacaolat i me'n van portar 2 de litre i 6 petites. Snif. Què macos! I de sorpresa em van portar uns vinagres boníssims, uns talladors de galetes nadalenques i una pistola de rebosteria. Ooooooh!!! La pistola la vaig estrenar per fer les galetes que us presento avuí, les galetes agraïdes! Les galetes agraïdes son unes galetes que estan molt contentes d'haver estat creades amb aquesta estupenda pistola que em van portar les visites (ja tinc dues pistoles, la del fondant i la de rebosteria, quina por... em sento com Clint Eastwood en una peli de l'oest.... muahahaha!!!). Total, que estan tan contentes que es mengen com si fóssin pipes ^_^

Ah, i a més a més, vols saber el que tinc davant de la porta de casa? Doncs una botiga de cupcakes!!! Agnes Cupcakes. A davant de la porta de casa, només obrir la porta per sortir al carrer és el primer que veig. Últimament surto mirant al terre... I la veig desde la finestra del menjador. Fins i tot veig el que s'està menjant la gent... així no es pot fer dietaaaaaaaaaaaaa! >_< Fan uns cupcakes boníssims!! Al final de l'entrada us deixo unes fotos dels que ens vam brenar un dia.

Gràcies Sandra i Òscar per haver-me portat coses tan xulis i per aquesta setmana tan divertida. Us trobarem a faltar! ♥

***


[CAST] Hoy se van las visitas, ¡oooooh! :-( Pero antes de que se marchen quiero escribir esta entrada en el blog. Les pedí que me trajeran una botella de Cacaolat y me trajeron 2 de litro y 6 pequeñas. Snif. ¡Qué majos! Y de sorpresa me trajeron unos vinagres buenísimos, unos cortadores de galletas navideñas y una pistola de repostería. ¡Ooooooh! La pistola la estrené para hacer las galletas que os presento hoy, ¡las galletas agradecidas! Las galletas agradecidas son unas galletas que están muy contentas de haber sido creadas con esta estupenda pistola que me trajeron las visitas (ya tengo dos pistolas, la del fondant y la de repostería, qué miedo... me siento como Clint Eastwood en una peli del oeste.... ¡¡muahahaha!!). Total, que están tan contentas que se comen como si fueran pipas ^ _ ^

Ah, y además, ¿quieres saber lo que tengo delante de la puerta de casa? ¡Pues una tienda de cupcakes! Agnes Cupcakes. Delante de la puerta de casa, nada más abrir la puerta para salir a la calle es el primero que veo. Últimamente salgo mirando al suelo... Y la veo desde la ventana del comedor. Incluso veo lo que está comiendo la gente... ¡así no se puede hacer dietaaaaaaaaaaaaa! > _ < Hacen unos cupcakes buenísimos! Al final de la entrada os dejo unas fotos de los que nos meriendamos un día.

Gracias Sandra y Oscar por haberme traído cosas tan chulis y por esta semana tan divertida. ¡Os echaremos de menos!


Galetes agraïdes / Galletas agradecidas
Ingredients / Ingredientes:
- 250 gr. de mantega a temperatura ambient / 250 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 250 de sucre / 250 gr. de azúcar.
- 400 gr. de farina / 400 gr. de harina
- 2 ous / 2 huevos.
- 1 culleradeta d'aroma de vainilla / 1 cucharadita d'aroma de vainilla.
- Melmelada de maduixa / mermelada de fresa.

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Preescalfa el forn a 200ºC. En una safata per forn posa-hi un tros de paper d'enfornar. Bat la mantega amb el sucre fins que quedi una massa clara. Afegeix els ous, la vainilla i per últim la farina tamisada. Barreja-ho bé fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats. Si tens una pistola de rebosteria, com aquesta, posa la massa a dins. Jo vaig escollir una forma de flor. Si no tens pistola de rebosteria pots posar la massa en una mànega pastissera amb un broquet rodó i fer rodones. Ves fent-les a sobre del paper d'enfornar i deixa una separació d'uns 2 cm entre elles. Enforna-les 6 minuts. Treu la safata del forn. Posa-hi una mica de melmelada de maduixa i torna-les a enfornar 6 minuts més. Passat aquest temps, les treus i les passes a una reixeta refredadora. 

***

[CAST] Precalienta el horno a 200ºC. En una bandeja para horno pon un trozo de papel de hornear. Bate la mantequilla con el azúcar hasta que quede una masa clara. Añade los huevos, la vainilla y por último la harina tamizada. Mezcla bien hasta que todos los ingredientes estén bien incorporados. Si tienes una pistola de repostería, como ésta, pon la masa dentro. Yo escogí una forma de flor. Si no tienes pistola de repostería puedes poner la masa en una manga pastelera con una boquilla redonda y hacer redondas. Ves haciéndolas encima del papel de hornear y deja una separación de unos 2 cm entre ellas. Hornealas 6 minutos. Saca la bandeja del horno. Pon un poco de mermelada de fresa y vuelve a hornear 6 minutos más. Pasado este tiempo, las sacas y los pasas a una rejilla enfriadora.


[CAT] Una clienta comprant.
[CAST] Una clienta comprando

[CAT] Nyam!!!!
[CAST] ¡Ñam!

[CAT] El cupcake de l'Òscar, "black & white".
[CAST] El cupake de Oscar, "black & white".

[CAT] El de la Sandra, de carmel.
[CAST] El de Sandra, de caramelo.

[CAT] El meu (l'altre Sandra), un Red Velvet.
[CAST] El mio (la otra Sandra), un Red Velvet.

[CAT] El d'algú que no sé qui era... hahahaha.
[CAST] El de alguien que no sé quién era... jajajaja.

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Pastís de carbassa + Christiansborg Slot (II) --- Pastel de calabaza + Christiansborg Slot (II)

[CAT] Aquest cap de setmana vam acabar de visitar el Christiansborg Slot, perquè l'entrada que vam comprar estava a punt de caducar. "¡Y yo con estos pelos!". Vam visitar les runes i les Caballerisses, no sé on coi està la Capella, però no la vam visitar. I jo estic ara aquí sentada pensant si et parlo de les runes o de les Caballerisses. And the winner is... les runes!

Doncs bé, resulta que el castell de Christiansborg es va construir al 1167 i es va cremar dues vegades. Les dues vegades que es va cremar, els incendis van ser tan grans que tot va quedar en runes. Es va haver de construir de nou i gairebé no es va conservar res. Per tant, tant l'estructura com el diseny dels tres castells que hi ha hagut, no tenen res a veure. El primer incendi va ser al 1794 i el segon al 1884. A les runes que hi ha sota del castell es conserven petites estructures, trossos del mur i també unes maquetes dels castells. Com a curiositat, al principi el castell estava rodejat per un fossat d'aigua, que ja no hi és, degut a que la ciutat s'ha "menjat" un tros.

Com sempre, tens fotos al final. :-)

*** 

[CAST] Este fin de semana terminamos de visitar el Christiansborg Slot, porque la entrada que compramos estaba a punto de caducar. ¡Y yo con estos pelos! Visitamos las ruinas y las caballerizas, no sé dónde narices está la Capilla, pero no la visitamos. Y yo estoy ahora aquí sentada pensando si te hablo de las ruinas o de las caballerizas. And the winner is ... ¡las runas! 

Pues bien, resulta que el castillo de Christiansborg se construyó en  el1167 y se quemó dos veces. Las dos veces que se quemó, los incendios fueron tan grandes que todo quedó en ruinas. Se tuvo que construir de nuevo y casi no se conservó nada. Por tanto, tanto la estructura como el diseño de los tres castillos que ha habido, no tienen nada que ver. El primer incendio fue en 1794 y el segundo en 1884. En las ruinas que hay debajo del castillo se conservan pequeñas estructuras, trozos del muro y también unas maquetas de los castillos. Como curiosidad, al principio el castillo estaba rodeado por un foso de agua, que ya no está, debido a que la ciudad se ha "comido" un trozo. 

Como siempre, tienes fotos al final. :-)

Pastís de carbassa / Pastel de calabaza.
Ingredients / Ingredientes:
- 350 gr. de carbassa sense pell i tallada fina / 350 gr. de calabaza sin piel y cortada fina.
- 300 gr. de farina / 300 gr. de harina.
- 200 gr. de sucre / 200 gr. de azúcar.
- 4 ous / 4 huevos.
- 250 ml. d'oli de girasol / 250 ml. de aceite de girasol.
- 1 culleradeta de canyella / 1 cucharadita de canela.
- 2 culleradetes de llevat / 2 cucharaditas de levadura.

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Preescalfa el forn a 180ºC. Unta de mantega un motllo rodó. Enfarina'l o folra'l amb paper d'enfornar. Posa la carbassa en un bol a dins el microones durant 5 minuts a màxima temperatura. Després tritura-la, no massa, no cal que surti tota l'aigua. En un bol, posa els ous (millor sense la closca...) i els bats amb el sucre fins que tinguis una massa cremosa. Afegeix l'oli. la carbassa i els ingredients secs (llevat, farina, canyella), junts i tamitzats. Quan tot estigui ben incorporat posa-ho en el motllo i enforna-ho durant 45 minuts o fins que en puntxar-lo amb un escuradents, aquest surti net. Deixa'l refredar-se abans de desmotllar.

***

[CAST] Precalienta el horno a 180ºC. Unta de mantequilla un molde redondo. Ponle harina o forralo con papel de hornear. Pon la calabaza en un bol dentro del microondas durante 5 minutos a máxima temperatura. Después triturarla, no demasiado, no es necesario que salga toda el agua. En un bol, pon los huevos (mejor sin la cáscara ...) y los bates con el azúcar hasta que tengas una masa cremosa. Agrega el aceite. la calabaza y los ingredientes secos (levadura, harina, canela), juntos y tamitzats. Cuando todo esté bien incorporado ponlo en el molde y hornealo durante 45 minutos o hasta que al pincharlo con un palillo, éste salga limpio. Déjalo enfriar antes de desmoldar.

***

[CAT] Aquí teniu les maquetes dels tres castells i algunes runes.
[CAST] Aquí tenéis las maquetas de los tres castillos y algunas ruinas.























diumenge, 7 d’octubre del 2012

Cupcakes de iogurt de plàtan + CPR --- Cupcakes de yogurt de plátano + CPR

[CAT] Aquesta nit el meu Superman roncava tant (superroncava!) que m'he despertat pensant que hi havia un terretrèmol... el llit es movia! No sé com no s'ha despertat... Mentres intentava dormir, he estat pensant què escriure avuí. Al final m'he decidit per parlar-vos d'una cosa que, si vens aquí de turisme et donará igual, així que pots passar si vols directament a la recepta :-P Avuí t'explicaré què és el CPR i la Tarja Groga.

Bé, encara que Dinamarca estigui dins de la UE, com a tots els paísos de la UE, només hi pots estar 3 mesos seguits. Si vols quedar-te més de tres mesos has d'anar a l'oficina del ciutadà i ho has de justificar d'alguna d'aquestes maneres:

1 - Tens feina.
2 - Estàs estudiant.
3 - Ets familiar directe d'algú que ja està aquí (marit, dona, fill, filla).
4 - Algú es pot fer càrreg de tu de manera que pot pagar les teves despeses i no soposes una despesa pel país.

En el meu cas, com que no estic casada i no podia justificar de cap manera la convivència amb el meu Superman (i que fos Superman no va intimidar en res a la danesa que ens va atendre... esclar, com que no porta mai la capa posada... xD), vam escollir l'opció 4. A la feina del meu Superman li van haver d'omplir una documentació i una vegada ho vam entregar a l'oficina del ciutadà i ho van acceptar, em van donar dues coses: el meu CPR i la Tarja Groga.

El CPR és un número únic, personal e intransferible i que és per tota la teva vida, encara que marxis de Dinamarca si tornes tindràs el mateix. Consta de 10 números (i un guió, pobre guió, no l'oblidem... xD). Els 6 primers números son la teva data de naixement, de manera que si has nascut l'1 de gener del 2000, el teu CPR començarà per 010100- i després del guió, els 4 números seguents son aleatoris, amb la única norma que, els de les noies acaben en parell i els dels homes en imparell. Per tant, si ets una noia i has nascut l'1 de gener del 2000 el teu CPR pot ser així: "010100-002" i si ets un noi, així: "010100-001" (el teu CPR sap binari! xD). El CPR te'l dónen al instant, com també el teu metge. Després et diuen que t'enviaran la tarja groga a casa. La tarja groga és com si fos el teu DNI però no hi consta ni cap foto teva, ni la teva signatura ni la teva emprenta digital. Només hi ha el teu nom i cognoms, la teva adreça, el teu CPR, el dia que te la vas fer i el teu metge (amb l'adreça i el telèfon).

Per cert, el CPR, entre altres coses el necessitaràs per apuntar-te a les classes de danès. I si estàs llegint això i tens intenció de venir i quedar-te, jo no m'esperaria a que s'acabéssin els 3 mesos per anar a l'oficina del ciutadà i començar a gestionar tot això. ^_^




[CAST] Esta noche mi Superman roncaba tanto (¡superroncaba!) que me he despertado pensando que había un terremoto ... ¡la cama se movía! No sé cómo no se ha despertado ... Mientras intentaba dormir, he estado pensando qué escribir hoy. Al final me he decidido por hablaros de algo que, si vienes aquí de turismo te dará igual, así que puedes pasar si quieres directamente a la receta:-P Hoy te explicaré qué es el CPR y la Tarjeta Amarilla .Bien, aunque Dinamarca esté dentro de la UE, como en todos los países de la UE, sólo puedes estar 3 meses seguidos. Si quieres quedarte más de tres meses tienes que ir a la oficina del ciudadano y lo tienes que justificar de alguna de estas maneras: 

1 - Tienes trabajo.
2 - Estás estudiando.

3 - Eres familiar directo de alguien que ya está aquí (marido, esposa, hijo, hija).

4 - Alguien se puede hacer cargo de ti de modo que puede pagar tus gastos y no supones un gasto por el país. 

En mi caso, como no estoy casada y no podía justificar de ninguna manera la convivencia con mi Superman (y que fuera Superman no intimidó en nada a la danesa que nos atendió ... claro, como no lleva nunca la capa puesta ... xD), escogimos la opción 4. En el trabajo de mi Superman le tuvieron que rellenar una documentación y una vez lo entregamos a la oficina del ciudadano y lo aceptaron, me dieron dos cosas: mi CPR y la Tarjeta Amarilla.El CPR es un número único, personal e intransferible y que es para toda tu vida, aunque te vayas de Dinamarca si vuelves tendrás el mismo. Consta de 10 números (y un guión, pobre guión, no lo olvidemos ... xD). Los 6 primeros números son tu fecha de nacimiento, de modo que si has nacido el 1 de enero de 2000, tu CPR comenzará por 010100- y después del guión, los 4 números siguientes son aleatorios, con la única norma que, los de las chicas terminan en par y los de los hombres en impar. Por tanto, si eres una chica y has nacido el 1 de enero de 2000 tu CPR puede ser así: "010100-002" y si eres un chico, así: "010100-001" (¡tu CPR sabe binario xD ). El CPR te lo dan al instante, así como tu médico. Luego te dicen que te enviarán la Tarjeta Amarilla a casa. La Tarjeta Amarilla es como si fuera tu DNI pero no consta ni ninguna foto tuya, ni tu firma ni tu huella digital. Sólo tiene tu nombre y apellidos, tu dirección, tu CPR, el día que te la hiciste y tu médico (con la dirección y el teléfono).Por cierto, el CPR, entre otras cosas lo necesitarás para apuntarte a las clases de danés. Y si estás leyendo esto y tienes intención de venir y quedarte, yo no me esperaría a que se acaben los 3 meses para ir a la oficina del ciudadano y empezar a gestionar todo esto. ^ _ ^

13 Cupcakes de iogurt de plàtan / 13 Cupcakes de yogurt de plátano
Ingredients per la massa / Ingredientes para la masa:
- 200 gr. de farina / 200 gr. de harina
- 220 gr. de sucre / 220 gr. de azúcar.
- 3 ous / 3 huevos
- 125 ml. d'oli de girsol / 125 ml. de aceite de girasol
- 125 ml de iogurt de plàtan / 125 ml. de yogurt de plátano.
- Aroma de plàtan / aroma de plátano.
- 2 culleradetes de llevat / 2 cucharaditas de levadura.

Ingredients per la crema / Ingredientes para la crema:
- 125 gr. de mantega a temperatura ambient / 125 gr. de mantequilla a temperatura ambiente
- 125 gr. de sucre glas / 125 gr. de azúcar glas
- 2 culleradetes d'aroma de vainilla / 2 cucharaditas de aroma de vainilla
- Cacao en pols per decorar / cacao en polvo para decorar.

Elaboració: Massa: preescalfa el forn a 180ºC i posa 13 càpsules de paper en un motllo per cupcakes. Sí, a mi m'han sortit 13 i això que els omplo bastant. Si no vols omplir tant les càpsules potser te'n surten més... En un bol bat els ous amb el sucre, afegeix l'oli, el iogurt i la farina barrejada amb el llevat. Per últim afegeix l'aroma de plátan al teu gust. Reparteix la massa entre les càpsules amb l'ajuda d'una cullera de gelats i enforna durant 20 minuts o fins que en puntxar-ne un amb un escuradents, aquest surti net. Treu els cupcakes del forn i passa'ls a una reixeta refredadora.

Crema: bat la mantega amb el sucre glas fins que es torni una mica més clar, afegeix l'aroma de vainilla i bat una mica més. Posa-ho en una mànega pastissera i decora els cupcakes. Espolvoreja cacao en pols per sobre.


***  

Elaboración: Masa: precalienta el horno a 180ºC y pon 13 cápsulas de papel en un molde para cupcakes. Sí, a mí me han salido 13 y eso que los lleno bastante. Si no quieres llenar tanto las cápsulas quizá te salen más ... En un bol bate los huevos con el azúcar, añade el aceite, el yogur y la harina mezclada con la levadura. Por último añade el aroma de plátano a tu gusto. Reparte la masa entre las cápsulas con la ayuda de una cuchara de helados y hornea durante 20 minutos o hasta que al pinchar uno con un palillo, éste salga limpio. Saca los cupcakes del horno y pásalos a una rejilla enfriadora. 

Crema: bate la mantequilla con el azúcar glas hasta que se vuelva un poco más claro, añade el aroma de vainilla y bate un poco más. Ponlo en una manga pastelera y decora los cupcakes. Espolvorea cacao en polvo por encima.