divendres, 17 d’agost de 2012

Galetes de vainilla per biòlegs + viure amb "un d'ells" --- Galletas de vainilla para biólogos + vivir con "uno de ellos"

[CAT] El meu Superman és biòleg. Periodista, dius? No, no, he dit el MEU, hehehe. Es va llicenciar fa anys a la UAB amb un Excel·lent Cum Laude (amb honors), que em fa sentir molt orgullosa. Els seus amics a vegades li diuen que "ets la persona més llesta que coneixo" i em fa sentir molt orgullosa. Però... a vegades... em fastidia el meu frikisme! Hahahaha. Exemples (S = jo; E = Superman):
1) Parlant de fer exercici:
S - Doncs sí, hauriem de fer exercici, sobretot cardio, perquè com diuen a la peli de Zombieland, com un dia hi hagi zombies, els gordos es moriran dels primers.
E - Tu saps que no hi pot haver zombies, no?
I una llarga explicació molt interesant del perquè... xD
2) Aquesta conversa no la recordo del tot:
S - Doncs en el món de les fades... (bla, bla, bla, el que no recordo).
E - Tu saps que les fades no existeixen, no?
S - No diguis això que es mor una fada!!!
I mitja hora picant de mans... hahahaha!!
3) Després de veure un capítol de The Big Bang Theory:
S - Crec que hauria de guardar ADN teu per si et passa alguna cosa, poder-te clonar.
E - Tu saps que no pots crear un clon de mi, no?
Una altra explicació molt interessant... :-(
4) Quan estàvem a Disneyland:
S - Tu creus que és veritat això que el Walt Disney estigui congelat?
E - Tu saps que si...
S - Noooooooooooo!!! Prou!!!
És dur, molt dur. Així no es pot viure!!!

***

[CAST] Mi Superman es biólogo. ¿Periodista, dices? No, no, he dicho el MIO, jejeje. Se licenció hace años en la UAB con un Sobresaliente Cum Laude (con honores) que me enorgullece mucho. Sus amigos a veces le dicen que "eres la persona más lista que conozco" y me enorgullece mucho. Pero... a veces... ¡me fastidia mi frikismo! Jajajaja. Ejemplos (S = yo; E = Superman):
1) Hablando de hacer ejercicio:
S - Pues si, deberíamos hacer ejercicio, sobretodo cardio, porque como dicen en la peli de Zombieland, como un dia haya zombies, los gordos se moriran los primeros.
E - Tú sabes que no puede haber zombies, ¿no?
Y una larga explicación muy interesante del porqué... xD
2) Esta conversación no la recuerdo del todo:
S - Pues en el mundo de las hadas... (bla, bla, bla, lo que no recuerdo).
E - Tú sabes que las hadas no existen, ¿no?
S - ¡¡No digas eso que se muere una hada!!
Y media hora dando palmas... ¡¡jajajaja!!
3) Después de ver un capítulo de The Big Bang Theory:
S - Creo que debería guardar ADN tuyo por si te pasa algo, poderte clonar.
E - Tú sabes que no puedes crear un clon mío, ¿no?
Otra explicación muy interesante... :-(
4) Cuando estávamos en Disneyland:
S - ¿Tú crees que es verdad eso de que Walt Disney esté congelado?
E - Tú sabes que si...
S - ¡¡Noooooo!! ¡¡Bastaaaaa!!
Es duro, muy duro. ¡¡Así no se puede vivir!!

Galetes de vainilla / Galletas de vainilla:

[CAT] La recepta està tunejada de la de El Rincón de Bea. Et recomano que ho llegeixis, està MOLT bé.
[CAST] La receta está tuneada de la de El Rincón de Bea. Te recomiendo que lo leas, está MUY bien.

Ingredients / Ingredientes:

- 250 gr. de mantega a temperatura ambient / 250 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 250 gr. de sucre glas / 250 gr. de azúcar glas.
- 1 ou XL a temperatura ambient / 1 huevo XL a temperatura ambiente.
- 650 gr. de farina tamisada / 650 gr. de harina tamizada.
- Un rajolí de llet (jo he posat 50ml) / Un chorrito de leche (yo he puesto 50ml).
- 1 cullerada de sucre de vainilla (tunning meu 1) / 1 cucharada de azúcar de vainilla (tunning mio 1).
- 1 ml. de aroma de vainilla (tunning meu 2) / 1 ml. de aroma de vainilla (tunning mio 2)

Nota: [CAT] Les he tunejat amb altres aromes. Prova-ho!
        [CAST] Las he tuneado con otros aromas. ¡Pruévalo!

Elaboració / Elaboración:

[CAT] T'explico resumit el que jo faig, perquè l'entrada ja és prou llarga, però de veritat que et recomano que llegeixis les explicacions de la Bea. Jo no ho faig tot exactament igual però gairebé.
1) Batre la mantega 1 minut, netejar la pala i batre un altre minut
2) Baixar la velocitat i incorporar el sucre tamizat a cullerades (netejar pala, batre).
3) Afegir l'ou, l'aroma i el sucre de vainilla. Seguir batent (netejar pala, batre).
4) Afegir la farina a cullerades com amb el sucre, amb la velocitat baixa.
5) Afegir la llet perquè quedi tot compacte.
Aquí més o menys ho faig al meu estil:
6) Agafo un tros de massa (a ull) i l'estiro entre dos trossos de paper d'enfornar amb el corró. La poso al congelador uns 20 minuts. La resta l'embolico amb paper de film perquè no es quedi seca.
7) Engego el forn a 180ºC quan la massa porta 15 minuts al congelador.
8 ) Passats els 20 minuts, trec la massa del congelador i la tallo amb el tallador que vulgui. Vaig posant les formes en un altre paper d'enfornar i les torno a posar al congelador 5 minuts.
9) Agafo un altre tros de massa i torno a estirar-la entre els dos papers d'enfornar que he fet servir al punt 6 i la guardo al congelador.
10) Passats 5 minuts trec les formes tallades del punt 8, les poso en una safata pel forn i les enforno 15 minuts (les vores es posen daurades).
11) Les trec del forn, les deixo 5 minuts a la safata i després les passo a la reixeta refredadora. Deixo que la safata del forn es refredi abans de tornar-la a fer servir i com que en tinc 3 (yeah!), torno a repetir el procés amb una safata que no està calenta (tallo la que ara està al congelador, la congelo 5 minuts més, estiro un altre tros, el congelo... etc...).

***


[CAST] Te cuento resumido lo que yo hago porque la entrada ya es bastante larga, pero de verdad que te recomiendo que te leas las explicaciones de Bea. Yo no lo hago todo exactamente igual pero casi.
1) Batir la mantequilla 1 minuto, limpiar la pala i batir otro minuto.
2) Bajar la velocidad e incorporar el azúcar tamizado a cucharadas (limpiar pala, batir).
3) Añadir el huevo, el aroma y el azúcar de vainilla. Seguir batiendo (limpiar pala, batir)
4) Añadir la harina a cucharadas como con el azúcar, con la velocidad baja.
5) Añadir la leche para que quede todo compacto.
Aquí más o menos lo hago a mi estilo:
6) Cogo un trozo de masa (a ojo) y lo estiro entre dos trozos de papel de hornear con el rodillo. La pongo en el congelador unos 20 minutos. El resto lo envuelvo en papel de film para que no se seque.
7) Enciendo el horno a 180ºC cuando la masa lleva 15 minutos en el congelador.
8) Pasados los 20 minutos saco la masa del congelador y la corto con el cortador que quiera. Voy poninendo las formas en otro papel de hornear y las vuelvo a meter en el congelador 5 minutos.
9) Cogo otro trozo de masa y lo vuelvo a estirar entre los trozos de papel de hornear que he usado en el punto 6 y la guardon en el congelador.
10) Pasados 5 minutos saco las formas cortadas del punto 8, las pongo en una bandeja para el horno y las horneo 15 minutos (los bordes se ponen dorados).
11) Las saco del horno, las dejo 5 minutos en la bandeja y después las paso a la rejilla enfriadora. Dejo que la bandeja del horno se enfrie antes de volverla a usar y como tengo 3 (yeah!), vuelvo a repetir el proceso con una bandeja que no está caliente (corto la que ahora está en el congelador, la congelo 5 minutos más, estiro otro trozo, lo congelo, etc...). 

[CAT] Les vaig haver d'acabar amb visites a casa així que la decoració está feta a 100 per hora. Veig moltes errades, però diu el meu Superman que a la feina els hi han agradat molt i que fins i tot els hi han fet fotos! Visca!! 

[CAST] Las tuve que terminar con visitas en casa así que la decoracón está hecha a 100 por hora. Veo muchos fallos, pero dice mi Superman que en el trabajo les han gustado mucho y que hasta les han hecho fotos. Viva!







2 comentaris:

  1. XDDD que bueno lo de las explicaciones de tu Superman jajjaaja
    Me ha encantado la entrada, me ha gustado mucho tu blog. Me quedo de seguidora ;)

    Bss!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me encanta que te haya gustado mi blog, la entrada y las explicaciones de mi Superman, jajajaja. Nos lo pasamos pipa :-) Un besito!!!

      Elimina